Grensoverschrijdende jobdating 2017

Grensoverschrijdende jobdating georganiseerd in het kader van het project Grenzeloos Tewerkstellen

Pôle emploi van Maubeuge Gare en Le Forem van Mons organiseerden hun tweede grensoverschrijdende jobdating in samenwerking met de Franse en Belgische uitzendkantoren op woensdag 21 juni 2017 van 13.30 tot 16.30 uur.

Vier Waalse (PEP’S INTERIM, X-TRAVIA, DAOUST, ACCENT) en drie Franse uitzendkantoren (CRIT, ADECCO, MANPOWER) waren aanwezig en spraken met 53 werkzoekenden (34 voor Pôle emploi en 19 voor Le Forem).

De kandidaten konden meer dan 120 vacatures inkijken, in de sectoren horeca, bouw, industrie, administratie, verkoop en handel.

Ze kregen ook informatie van projectpartner Maison de l’Emploi van Le Valenciennois over de administratieve stappen die gezet moeten worden om aan de andere kant van de grens te gaan werken (fiscaliteit, sociale zekerheid, gelijkwaardigheid van diploma’s en mobiliteit).

De kandidaten waren tevreden over de organisatie van de grensoverschrijdende jobdating en de gesprekken met de medewerkers van de uitzendkantoren.

Valérie (Colleret) na haar gesprek met Peps’Interim (Belgià«): “Ik had in Frankrijk al werk gezocht als medisch secretaresse en nu solliciteer ik in Belgià«, in de ziekenhuizen van Bergen en zelfs van Charleroi.”

Carlos (Mons) sprak met Manpower (Frankrijk): “Ik ben directieassistent, weliswaar met slechts een diploma middelbare school, maar ik ben vijftalig; nu zoek ik ook werk op het grondgebied Maubeuge-Valenciennes, want dat is maar een half uurtje rijden van Bergen en in Frankrijk, à  priori, zullen die troef en mijn competenties gemakkelijker gevaloriseerd worden. Het uitzendkantoor zei dat het wel enkele goede mogelijkheden had, misschien zelfs al volgende week.”

Deze twee kandidaten maakten gebruik van de grensoverschrijdende begeleiding, eveneens een actie van het project Grenzeloos Tewerkstellen.

Ook de uitzendkantoren waren tevreden en konden spreken met kandidaten met het gezochte profiel.

Thimoté van Manpower: “Ik ben heel blij met dit initiatief, want op één namiddag heb ik elf kandidaturen verzameld, waarvan twee van personen die morgen al bij het bedrijf Vallourec aan de slag gaan. Als jullie dit nogmaals organiseren, ben ik er zeker bij!”.

Camille van Pep’s Interim: “Wat ik waardeer, is de kans die we krijgen om tijdens een jobdating als deze meer kandidaten te ontmoeten, die ook nog eens voldoen aan de profielen die we zoeken. We namen overigens al voor de tweede keer deel aan de jobdating en we zijn ook partner voor de actie grensoverschrijdende begeleiding.”