Jobdating Veurne – 28/11/17

Op 28 november in de namiddag stroomden talrijke Franse en Vlaamse werkzoekenden toe in Furnevent inVeurne. Daar organiseerden Pôle emploi Hauts-de-France en VDAB in samenwerking met Entreprendre ensemble, Unizo, Voka en het IVR voor de derde keer een grensoverschrijdende jobdating voor werkzoekenden uit de grensstreek. Dit jaar waren er 17 diverse vacatures voor magazijnmedewerkers, orderpickers , inpakkers, heftruckers en productieoperatoren.

De organisatoren kozen bewust voor een kleinschalige jobdating met vooraf gescreende gemotiveerde en mobiele werkzoekenden die er niet voor terugschrikken de grens over te steken om werk te zoeken. Aanwezige standhouders waren Clarebout Potatoes, West waste treatment, Samagro en 3 uitzendkantoren die inhouse zitten in voedingsbedrijven, nl T-interim voor Aviko, Konvert interim voor Frigilunch en Randstad voor Ter Beke& Pepsico.

Resultaat: bijna 50 werkzoekenden kwamen langs bij de 6 standhouders die unaniem positief waren over de organisatie van dit event en de kandidaten die ze gezien hebben. Ze hebben niet stilgezeten…getuige de sfeerfoto’s.

Wat de tewerkstelling betreft werden reeds 7 mensen tewerkgesteld. Verschillende kandidaten hadden in de week na de jobdating al een afspraak in diverse bedrijven om bijkomende (praktische) testen af te leggen.

Er komt volgend jaar zeker en vast een nieuw initiatief, zowel in de regio Kortrijk-Lille-Tournai als in de kuststreek.

Wil je als werkgever deelnemen? Neem dan contact op met inge.peeraer@vdab.be