Begeleidingsactie 2018

Zoek je werk?

Wil je je zoekgebied uitbreiden?

Woon je in de regio Lille – Kortrijk – Tournai OF in de regio Hainaut centre – Valenciennois – Sambre avesnois?

De begeleidingsactie voor Franse en Belgische kandidaten van het project Grenzeloos Tewerkstellen is voor jou bedoeld!

Deze actie kan rekenen op Europese cofinanciering in het kader van het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma INTERREG V France-Wallonie-Vlaanderen.

In een groep van twaalf kandidaten die afkomstig zijn van twee of drie territoria, afhankelijk van je verblijfplaats, word je bij al jouw stappen bijgestaan door een team van consulenten van Pôle emploi, VDAB en Le Forem.

Tijdens de twaalf workshops van deze actie (verspreid over drie maanden), komen zeer uiteenlopende thema’s aan bod: cv, motivatiebrief, sollicitatiegesprek, social media, enz. Als je in de regio Lille – Kortrijk – Tournai woont, volgt u ook lessen Frans of Nederlands. Dankzij de medewerking van de partners (IVR – Interregionale Vakbondsraad, Maison de l’Emploi du Valenciennois, NSZ – Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen enz.), krijgt u ook informatie over fiscaliteit, sociaal recht en arbeidsrecht; je kan deelnemen aan simulaties van sollicitatiegesprekken, je krijgt informatie over mobiliteit, je neemt deel aan een jobdating, enz.

Kik op de link voor meer details. De actie start de laatste week van maart 2018.

Deze actie is voor jou bedoeld, als je gemotiveerd bent, interesse hebt voor grensoverschrijdende mobiliteit en graag begeleiding wil tijdens jouw zoektocht naar werk aan de andere kant van de grens. Neem dus gerust contact met ons op als je meer inlichtingen wenst!