Grensoverschrijdende jobdating – Ghyvelde 29.03.19

Pôle emploi van Dunkerque en de VDAB organiseerden op 29 maart 2019 ’s ochtends hun tweede grensoverschrijdende Jobdating in Ghyvelde, in samenwerking met de Belgische uitzendkantoren en ondernemingen.

Met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

5 uitzendkantoren (Werkers, ASAP, Forum Jobs, Ago jobs & HR, Agilitas) en 1 ondernemingen (Het poetsbureau) waren aanwezig en spraken met een veertigtal werkzoekenden.

De kandidaten vernamen meer over meer dan 30 vacatures in de sectoren industrie, horeca, logistiek, schoonmaak, enz.

De kandidaten konden bij de stand van de IVR informeren welke administratieve stappen genomen moeten worden om aan de andere kant van de grens te gaan werken (fiscaliteit, sociale zekerheid, mobiliteit, …).

Verder konden ze op de stand van Pôle emploi en de VDAB vacatures zoeken of een afspraak maken met de VDAB.

’s Ochtends al namen 11 werkzoekenden deel aan de workshop “Werken in Vlaanderen”, geleid door het grensoverschrijdende team van het project Grenzeloos Tewerkstellen Pôle emploi/VDAB, en ze kregen informatie over:

  • tewerkstellingsmogelijkheden in West-Vlaanderen, hoe vacatures zoeken op de websites van de publieke diensten voor tewerkstelling.
  • de bestaande voorzieningen inzake begeleiding, opleiding, sollicitatie voor vacatures in West-Vlaanderen.
  • workshops “Werken in België” gegeven door Pôle emploi.

 

De kandidaten waren tevreden over de organisatie van de grensoverschrijdende jobdating en de gesprekken met de medewerkers van de uitzendkantoren.

Ook de uitzendkantoren waren tevreden over de organisatie en waardeerden de kwaliteit van de profielen, de motivatie en mobiliteit van de kandidaten.

De uitzendkantoren spraken op hun stand in totaal met een honderdtal werkzoekenden; 32 daarvan werden voor een tweede gesprek uitgenodigd en 7 personen (3 m en 4 v) werden in Vlaanderen in dienst genomen.