TRANSUNIV & GRENZELOOS TEWERKSTELLEN

Transuniv en Grenzeloos Tewerkstellen

slaan de handen in elkaar voor de studenten!

Op 7 november vorig jaar namen het grensoverschrijdende team Pôle emploi Maubeuge/Le Forem van Bergen en de Conseil syndical interrégional deel aan de “Boost my career day” van het Transuniv-project. Een prijzenswaardige samenwerking tussen twee projecten die (o.a.) de studenten ten goede komt.

De deelname bestond uit twee delen. Eerst konden de studenten zich inschrijven voor een workshop “Grensoverschrijdend werken: plan van aanpak”, waar ze informatie kregen over de arbeidsmarkt en de tewerkstellingsmogelijkheden in België en Frankrijk, de dienstverlening van Le Forem en Pôle emploi en de stappen die ze moeten zetten om werk te zoeken als ze hun diploma op zak hebben. Vervolgens gaf de IVR (Interregionale Vakbondsraad) uitleg over het statuut van grenswerknemer op het vlak van fiscaliteit, sociale zekerheid en arbeidsrecht.

Na de workshop, ’s avonds, hielden de partners van het project Grenzeloos Tewerkstellen een informatiestand, waar verschillende kandidaten informatie kwamen vragen over hun stappen naar de arbeidsmarkt en/of over hun statuut als ze aan de andere kant van de grens tewerkgesteld zouden zijn.

Een geslaagde eerste samenwerking tussen twee projecten, die elkaar perfect aanvullen!