Werken in België: plan van aanpak – Bailleul – 17.10.19

Werken in België: plan van aanpak

Pôle emploi, de VDAB, de CCFI organiseren met de steun van de gemeente Bailleul op 17 oktober een ochtendsessie over de werkgelegenheid in België met de steun van bijna 10 Franse en Belgische partners (CSIR HNFK: interregionale vakbondsraad, Proch’emploi, Cap Emploi, Mission Locale de Flandre Intérieure, PLIE Flandre-Lys, de opleidingsorganisaties: AFPA, GRETA, Maison du Néerlandais, het regionale instituut voor de Vlaamse taal).

Locatie: feestzaal Bailleul (59 rue de Lille).

Dit evenement maakt deel uit van de acties van het project Grenzeloos Tewerkstellen, dat het voorwerp uitmaakt van Europese cofinanciering in het kader van het INTERREG V-programma voor grensoverschrijdende samenwerking tussen Frankrijk – Wallonië – Vlaanderen, en dat tot doel heeft de mobiliteit en de grensoverschrijdende tewerkstelling te bevorderen.

Het doel van deze ochtendsessie is het presenteren van :

– werkgelegenheid in West-Vlaanderen met een focus op de sectoren die rekruteren,

– de bestaande regelingen om steun te ontvangen, een opleiding te volgen of te solliciteren naar jobs in West-Vlaanderen,

– de uit te voeren administratieve procedures.

Vervolgens kunnen de kandidaten rechtstreeks kennismaken met de verschillende actoren van de ondersteunende structuren, de opleidingen en de 15 uitzendbureaus en Belgische bedrijven die aanwerven.

Ze zullen toegang hebben tot heel wat informatie over de behoeften van bedrijven, de competenties die ze zoeken, het aanbod van jobs vooral in de sectoren van de industrie, de schoonmaak, de voedingsindustrie, de bouw, het transport, de logistiek, …, de ondersteuning en eventuele opleiding, de Nederlandse taal, de mobiliteit, de administratieve stappen die moeten worden genomen wanneer je in België wilt werken..,

Inschrijven voor deze ochtendsessie: https://urlz.fr/axEU