Grensoverschrijdende benchmark 23.05.23 – Doornik

Franse en Belgische werkgelegenheidspartners kwamen bijeen bij IFPAME Doornik voor een middag vol informatie en uitwisselingen.

Op initiatief van Euroguidance Wallonië was het eerste deel van de middag gewijd aan de presentatie van het Euroguidance-netwerk (Linking Lifelong Guidance and International Mobility Across Europe – Koppeling van levenslange begeleiding en internationale mobiliteit in Europa) en het Epale-platform (Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa), gevolgd door de presentatie van de instrumenten die in het kader van de Interreg-projecten en het Europass-instrument worden ingezet.

👉 Euroguidance FranceEuroguidance VlaanderenEuroguidance Wallonië
👉 EPALE – Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa
👉 Flyer over Interreg-projectinstrumenten (niet volledig) 
👉 Europass – gratis online tool voor leren en werken in Europa

In het tweede deel van de middag presenteerde Pôle emploi het opleidingsaanbod in Frankrijk voor werkzoekenden: bestaande regelingen, financiering, voorwaarden voor toegang tot opleiding, enz.

Deze uitwisseling was de eerste van een reeks van drie, waarbij Forem en VDAB ook aan hun collega’s het opleidingsaanbod voor werkzoekenden die op hun respectieve grondgebied wonen zullen voorstellen.