Grensoverschrijdende jobdating – Armentières 22.05.19

Pôle emploi van Armentières, in partnership met het project Grenzeloos Tewerkstellen van Pôle emploi, VDAB, en de IVR organiseerden op 22 mei 2019 in het stadhuis van Armentières hun eerste grensoverschrijdende jobdating , samen met de Belgische uitzendbedrijven en ondernemingen.

Met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

15 uitzendkantoren en 5 ondernemingen, waarvan 2 door de VDAB vertegenwoordigd werden, waren aanwezig en spraken met 167 werkzoekenden.

De kandidaten kregen informatie over meer dan 150 vacatures in de sectoren industrie, voedingsmiddelenindustrie, bouw, transport, logistiek, enz.

Bij de stand van Pôle emploi/VDAB/IVR konden ze bovendien informatie inwinnen over:

  • tewerkstellingsmogelijkheden in West-Vlaanderen, hoe vacatures zoeken op de websites van de publieke diensten voor tewerkstelling,
  • de bestaande voorzieningen inzake begeleiding, opleiding, sollicitatie voor vacatures in West-Vlaanderen,
  • workshops “Werken in België” gegeven door Pôle emploi, 
  • de administratieve stappen die genomen moeten worden om aan de andere kant van de grens te gaan werken (fiscaliteit, sociale zekerheid, mobiliteit, …).

De kandidaten waren tevreden over de organisatie van de grensoverschrijdende jobdating en de gesprekken met de medewerkers van de uitzendkantoren; de meesten wensen op de hoogte te worden gehouden van de volgende grensoverschrijdende acties op het grondgebied.

De uitzendkantoren en ondernemingen waren eveneens tevreden over de organisatie; zij waardeerden de kwaliteit van de profielen, de motivatie en de mobiliteit van de kandidaten en wensen deel te nemen aan de volgend jobbeurs, die op 24 september van dit jaar plaatsvindt.