Werken in België / Frankrijk: aanpak?

In het kader van het project wordt intensief samengewerkt tussen de Publieke diensten voor tewerkstelling en hun partners om te informeren en sensibiliseren met betrekking tot grensoverschrijdende tewerkstelling, en dat, door middel van workshops.

 

Informatiesessie Pôle emploi- VDAB 09.11.17

Deze informatiesessies vinden plaats, ofwel in de kantoren van de Publieke diensten voor tewerkstelling, ofwel tijdens events rond het project, zoals Werken in België of in Frankrijk: plan van aanpak, in de twee grensgemeenten Quiévrechain en Quiévrain, of tijdens de voorstelling van andere acties, zoals #SkillsEurometropolisTour, of nog, tijdens begeleidingsacties voor Franse en Belgische kandidaten.

 

Informatiesessie van Pôle emploi voor Le Forem – 20.11.17
Informatiesessie Pôle emploi – VDAB – 09.11.17

Ten overstaan van een Franse en/of Belgische doelgroep geven de Publieke diensten voor tewerkstelling en hun partners inlichtingen over thema’s als: grensoverschrijdende tewerkstelling, arbeidsmarkt, mobiliteit, sociaal en arbeidsrecht, over de grens heen werk zoeken, gelijkwaardigheid van diploma’s, enz. Na de presentatie kunnen de kandidaten zich online inschrijven op de websites van de Publieke diensten voor tewerkstelling en vacatures bekijken, maar ze kunnen ook een afspraak maken met een consulent, die hen kan helpen bij hun zoektocht.

 

Dankzij deze workshops kunnen de kandidaten:

  • Voordeel halen uit een gunstige geografische ligging om hun professionele
    horizon te verbreden;
  • Beseffen hoe dichtbij die “nieuwe” arbeidsmarkt en grensoverschrijdende
    jobkansen zijn;
  • Grensoverschrijdende tewerkstelling wordt toegankelijk;
  • Gesensibiliseerd worden voor de grensoverschrijdende arbeidsmarkt, waardoor de grenzen wegvallen;
  • Meedelen wat de hindernissen zijn, en antwoorden krijgen op hun vragen, onder meer over belastingen.

Informatiesessie van Pôle emploi voor Le Forem – 20.11.17
Informatiesessie Pôle emploi – VDAB 09.11.17

Wat deze workshops zo bijzonder maakt, is dat ze een eerste benadering zijn van het thema  “grensoverschrijdende tewerkstelling”, dat ze deuren openen en contacten leggen om dit beroepstraject met de mensen uit de doelgroep verder uit te diepen. Indien u meer informatie wenst of graag aan een van onze workshops deelneemt, stuur dan een e-mail naar de projectcoördinatie of contacteer uw consulent, die u zal informeren over de volgende sessies bij u in de buurt!

Informatiesessie van Pôle emploi voor Le Forem 20.11.17