Werken over de grens – VIDEOS

Werken over de grens”

Naar een grotere grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit in de Frans-Belgische grensregio

Het project Grenzeloos Competent wil bijdragen aan een grotere grensoverschrijdende mobiliteit van werkzoekenden in de Frans-Belgische grensregio.

In zeven video’s ontkrachten we clichés over grensarbeid:  klik hier

#1 – Een job vinden

Ben je op zoek naar een job in België? Wij hebben enkele tips om u te helpen! In deze eerste aflevering geven Emmanuelle Bernolet (VDAB), Davy Maes (VOKA) en Nassim Daci (Konvert) je tips om te solliciteren aan de andere kant van de grens.

#2 – Ik spreek geen Nederlands!

Kun je met moeite een drankje bestellen in België? Geen paniek! Davy Maes (VOKA) en Romain Maurer (Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai) leggen uit waarom taal geen belemmering is bij het vinden van een job. Laat u op sleeptouw nemen!

#3 – Niet gekwalificeerd, toch niet gediskwalificeerd!

Twijfel je aan je kwalificaties? Laure van der Mensbrugghe (CEFRET), Davy Maes (VOKA), Denis Verstraete (Flocart) en Charlotte Roussel (Roussel) kunnen je verzekeren: er zijn altijd manieren om een job te vinden in België!

#4 – Mobiliteit

In deze video helpen we je om de grens over te steken. Trein, bus, carpoolen… Séverine Flahault (Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai) en Barka (Maison de l’emploi Lys-Tourcoing) geven je de sleutels voor mobiliteitsoplossingen die aangepast zijn aan je behoeften.

#5 – Een kwestie van cultuur

Ken je het verschil tussen een Belg en een Fransman? Nee, we zijn hier niet om je een mop te vertellen… Het cultuurverschil tussen beide landen vormt geen belemmering om over de grens te werken. Dat bewijzen Ludovic Lannoo (Forem), Charlotte Roussel (Roussel), Davy Maes (VOKA) en Jean José Rock (Flocart).

#6 – Integreren in een bedrijfsteam

Is integreren in een bedrijf over de grens ingewikkeld? Frank Deneckere (Sanitair Lieven Deneckere), Ludovic Lannoo (Forem), Anouk Devriendt (PepsiCo), Denis Verstraete, Frédéric Taille en Jean José Rock (Flocart) stellen je gerust…

#7 – Papierwerk en regels

Sociale zekerheid, belastingen, arbeidsrecht… lijken alle regels en procedures je onduidelijk? Céline Ortega (Pôle Emploi) en Jan (Konvert) helpen je het bos door de bomen zien. Zij stellen de beschikbare hulpmiddelen voor.