Bedrijfsbezoeken 06/06/2017

Op 6 juni 2017 namen drie ondernemingen en twintig Franse en Belgische werkzoekenden deel aan de dag gewijd aan de beroepen uit de industrie en de industriesector, die aan beide zijden van de grens rekruteert.

De verantwoordelijken bij Koraton, Vandeputte en Wepa legden op het terrein uit wat de beroepen onderhouds­technicus en productieoperator precies inhouden; ze beantwoordden ook vragen over hun activiteit, de gezochte profielen en de vereisten voor aanwerving.

Op voorhand kregen de deelnemers informatie over de grensoverschrijdende arbeidsmarkt (mobiliteit, groeisectoren,…).

Maar liefst 23 cv’s werden ingediend en kort daarop kon Thierry (Vlaamse zijde) een interimcontract op zak steken en Nordine (Franse zijde) kreeg een contract van onbepaalde duur bij Koratan in Kortrijk!

Deze sectortoenadering tussen aanbod en behoeften aan arbeidskrachten is zeer zeker voor herhaling vatbaar, gezien de positieve grensoverschrijdende dynamiek en de algemene tevredenheid van de deelnemers.

Een organisatie van Maison de l’Emploi van Lys-Tourcoing en de drie Publieke diensten voor tewerkstelling (VDAB, Le Forem en Pôle Emploi Hauts-de-France), in samenwerking met hun partners Unizo en het IVR.